Uptime

Multi clienti ai serviciilor de gazduire se intreaba ce este uptime-ul garantat si cum se poata masura sau verifica. In acest articol incercam sa explicam la un mod mai general acest parametru important al unui pachet de gazduire.

Pe langa asigurarea unui timp de reactie client-server bun, firma de hosting pe care o alegeti trebuie sa va asigure si un uptime decent, care presupune mentinerea websiteului dvs disponibil potentialilor clienti un anumit timp, intr-un anumit interval de timp.

Pentru a intelege ce este uptime-ul, trebuie sa cunoasteti totodata termenul de downtime. Asa cum bine stiti, site-ul dvs este disponibil publicului atata timp cat host-ul pentru care platiti isi onoreaza cu succes serviciul. Downtime-ul reprezinta momentul in care firma de hosting fie intampina probleme tehnice, fie inchide serviciul de gazduire pentru a upgrada modulele de securitate, pentru a va asigura dvs siguranta de care aveti nevoie, timp in care pagina dvs online nu mai poate fi accesata de nicaieri.

Pe langa spatiu, trafic, si viteza download/upload, uptime-ul poate fi o mare problema pentru dvs daca nu alegeti firma de gazduire potrivita. Pentru cateva secunde, incercati sa va imaginati ce-ar presupune sa deschideti o alimentara, iar angajatul care se ocupa de toate sa plece acasa de cateva ori pe luna?! Timpul in care angajatul dvs trage chiulul reprezinta, in termenii virtuali, perioada de downtime. Aparent, acest lucru este inacceptabil, insa si angajatul care vinde la magazin are probleme, are nevoi, asa cum si un server cere intretinere, cere imbunatatiri (pentru ca mediul virtual este unul foarte nesigur, chiar si pentru noi), si mai mult de atat, intampina uneori probleme.

Ar fi aproape imposibil ca o firma de gazduire sa va garanteze uptime de 100%, in conditiile in care serverele necesita lucrari periodice de intretinere, sau pot aparea componente hardware care necesita sa fie inlocuite. In general companiile de gazduire ofera un uptime garantat intre 99,5 si 99,9 % .

Pentru a intelege ce presupune un uptime de 99.5%, ganditi-va ca, intr-o luna, angajatul dvs inchide magazinul pentru 5-6 minute /zi, timp in care isi da seama cum trebuie aranjata marfa, trebuie sa duca gunoiul si sa se ocupe de alte activitati care trebuie facute, pentru ca stau in raspunderea acestuia! Aceste 5-6 minute zilnice reprezinta timpul de downtime.

Este foarte important ca website-ul dvs sa fie mereu online si sa serveasca potentialii clienti la orice ora, oricand, insa odata cu problemele de securitate cu care internetul se lupta din greu, si timpul de upgrade al serverelor poate creste cateva minute, ceea ce presupune ca, pentru cateva secunde sau minute, site-ul dvs sa nu poata fi accesat.

Puteti conta pe serviciile oferite de catre noi, cu un uptime de 99,9% www.x-o.ro